Vardagslyx på hög nivå.

Vart försvann det mysiga höstvädret? För en timme sen sken solen och det var klarblå himmel, nu ösregnar det och det känns som att det aldrig ska sluta.
Därför kom Sanna på den urmysiga idén att gå på bio. Så ikväll blir det bio med Sanna och Johan. Patrik 1,5 ska vi se, den verkar ju ganska bra. Blir nog en mysmiddag också. Ska bara försöka få tag i Jocke och berätta om Sannas och mina planer.



Får vänta hela 5 dagar.

Efter en skön helg, med middagar och mysdagar, så blev det måndag det var bara att kliva upp i morse och packa idrottsväskan för jag börjar med idrott varje måndag.

Efter en skön helg så får man vänta i 5 hela dagar för att det ska bli helg igen. Men ibland längtar man till torsdagar och fredagar för då håller vi på att bygga mycket.

har inte skrivit på länge i bloggen så börjar med en lätt start. och snart börjar " ditt ansikte"

Hoppas ni får en fortsatt trevlig måndagskväll
// Jocke


Dagarna i snabba drag.

Helgen har varit bloggfri, därav den dåliga uppdateringen.
Fredagen spenderades då hemma hos mamma. Eftersom familjen (mig INTE inräknad) var bjudna på middag så var jag, Jocke,  Skrållan och hunden Trixie hemma. Vi slockande framför soffan innan nio och vaknade när familjen kom hem.

I lördags var vi ju ganska utvilade när vi vaknade, så vi gick upp pigga och glada innan nio. Färning av håret stod först på schemat, sen frukost och sen ner till centrum för att köpa lite saker till Kisse. En jättefin klätterställning, ett sele och en leksak fick hon, och massor med mat!
Sen var det hem och då kom Jockes familj för att äta middag hos oss. Supertrevligt!
Mamma och jag hade lite kvalitetstid också, vi gick ut en sväng med hunden och brände lite fett samtidigt som vi pratade en massa. Det är sånna saker man saknar när man flyttar hemifrån..
Så, Jocke snäll som han är, föreslog att vi ska åka tillbaka till mamma med familj i helgen. Men vi får se hur glad mamma blir då.. (Mamma, säg att vi får komma)


//Elin

Long time, no see.

Jocke skriver ju aldrig i bloggen längre! Ska försöka få honom att skriva lite ikväll.
Innan dess ska vi storhandla. Det känns som att maten äter upp sig själv, men så är det väl när man bor med en storätande Jocke och kisse.

Ihelgen åker vi till mamma. Ska bli jätteskönt att åka hem igen. Man saknar det, och det känns som att man knappt träffas längre, även fast det inte var mer än två veckor sedan. Eller var det tre? Hur som helst, det var för länge sen.

Utökning i bloggfamiljen.







Det ser ut som att jag och Jocke inte får ha våran blogg ifred...


Lite neggo.

Älskar detta höstväder. Solen skiner och det känns nästan som om att vi har hoppat över den gråa och trista hösten/vintern. Men sanningen slår en i ansiktet när klockan ringer kvart i sex på morgonen. Mörkt. Dimmingt. Kallt. Blött.
Hösten har precis kommit och jag är redan less! Jag och Sanna har tillochmed planerat hur vi ska julpynta våra skrivbord på jobbet. Det börjar gå långt, tell me about it.

Om tio veckor är det snart första advent. För tio veckor sen skulle jag precis börja min semester. Vart tar dagarna vägen?
Är det såhär det kommer att vara resten av livet? Man har några ljuspunkter i livet och det är dom som är de såkallade "stöttepelarna" i ens vardag. Man har några dagar om året som man längtar till, till exempel julafton, nyårsafton, midsommar, första dagen på semestern, alla nära och käras födelsedagar. Det är alltså dessa dagar man ska leva för. Eller? Isåfall har jag julafton som närmsta milstolpe att se fram emot. Och det är waaaaay far to christmas. Vad ska man förgylla hösten med. Denna bestående fråga som man funderar ut ett svar på dagligen. Och jag lovar er, när jag har fått ett svar på detta, då sitter jag där, med glöggen i handen och öppnar julklapparna.

//Elin

Söndagsmys och hockey.

Helgen börjar lida till sitt slut och imorgon börjar en ny jobbvecka. Löning på torsdag så det känns bra.
Middagen hemma hos Sanna och Johan var hur trevlig som helst. God mat bjöds det på och starka drinkar!

Idag är det bara söndagsmys som gäller. Nu tittar vi på TV pucken som är rätt så underhållande. Men förra året var lite roligare eftersom sysling Oliver spelade då.
Nu är det matlagning som gäller, Jocke klagar inne i köket så förstärkning krävs!

Hörs senare!

Allt är fixat.

slutade tidigt idag från skolan, åkte direkt hem och tog det lungt och väntade på att pappa skulle komma.
När pappa kom så satte vi upp några hyllor och fixade lite andra saker, vi gick ner till bankomaten, så pappa tog ut pengar till mig. när han skulle åka hem kom precis Elin så alla vi pratade.
Elin jag jag gick upp till lägenheten, kollade på arla vad man skulle göra för mat på en fredagskväll.
men vi gjorde god pasta rätt med olika saker till.

Nu ska vi bara ta det lungt för i morogn väntar en stor dag, Elin och jag ska på middag hemma hos Sanna och Johan det ska bli väldigt mysigt.

// Jocke


Som om ni inte visste..

Det är helg om några timmar hörni! Är ni inte taggade?


Sista för idag.

Nu är det dags för sängen. Eftersom att jag har varit hemma några dagar så har jag lyckts vända på dygnt en aning. Somnar från och till på soffan så lite sent i säng har det blivit. Ändring!
Så fort Filip och Fredrik har slutat så blir det sleep för oss.

Visst var Jockes inköp fina? I like!
Sleep tight.

Nytt i garderoben!!


Thomas Burberry

 
Lyle & Scott




Polo Ralph Lauren


Peak Performance



Dessa 4 plagg kommer att vara mina om en vecka.  // Jocke

www.zoovillage.com



byggprojekt

Idag har jag varit i sollentuna och varit med och kollat när dom bygger dom nya fastigheterna vid statinoen.
Det ska bli 255 nya lägenheter, vi var uppe på taket och kollade vad dom gjorde där, det var över 25 meter upp, det var ganska så högt, och bygg hissarna knarrade när man åkte upp med dom.
Platschefen var en riktig trevlig prick.  

// Jocke





Lets move on.

Nu har jag fått kalagomål att jag inte uppdaterar tillräckligt ofta, så here it comes. Ett efterlängtat blogginlägg.
Den dåliga uppdateringen beror på att jag bara är hemma och sjuk. Det händer ju inte speciellt mycket då. Och jag tror inte att ni hade tyckt att det var så kul att läsa " Idag tittade jag på TV, åt och städade" Och nästa dag "tittade jag på TV, åt och städade lite mer." Rätt trist va?

Men, nu börjar bli frisk så nu kan jag blicka frammåt. Imorgon blir det bara superlugnt och på lördag ska jag och J på middag hemma hos Sanna och Johan, vilket kommer att bli superkul! Skrållan ska få följa med och träffa deras svansbarn Dogge.

Jocke ska göra sina engelska glosor och jag ska återgå till spelen på facebook. Get a life, right?

Hörs!

Stort tack till Tobias.

Tobbe du är så snäll som orkar fixa vår blogg. från början var den hel trist, men nu har den fått mer färg och bilder.

// JockeoElin

Hjärtat lättat.

Jävla blogg.

Jocke ligger i sängen och kisse busar med mitt halsband. Och jag. Vad gör jag? Sitter och kollar på TV och kan inte låta bli att öppna dataskärmen och skriva ett inlägg. Även fast jag inte har något dirket att skriva, eller något som skulle kunna intressera någon av er, men ändå vill man bara skriva lite. Varför vet jag inte. Man skapar väl något sorts behov bara för att man har en blogg. Bara för att vara som en av alla andra, som också har blogg. Visst. det är roligt till en viss mån, men jag tror ärligt talat att ingen av er skulle dirket sakna våran blogg. Vad finns det att sakna? Någon bloggsida som två stycken personer har tillsammans, som blir uppdaterade av usla inlägg, iallafall av mig, och bjuder knappt på några bilder. Behovet borde kanske läggas på något annat, typ träning eller umgås med folk. Känns rätt kast att veta att man måste uppdatera bloggen minst en gång om dagen för att inte tappa alla dom få läsarna man har lyckats skrapa ihop.

Nej, nu räcker det med blogg för ett tag. Dont miss me to much.

Bortglömt!

Oj, jag har helt glömt bort att uppdatera bloggen!
Som Jocke har skrivit, så har jag kommit hem ifrån Riga, dragandes med en massa sjukdommar. Så jag ligger hemma med öroninflamation och feber. It sucks! Men det som är lite mysigt är att kisse ligger och myser med mig, framför RixMorgonZoo tvn. Snart ska jag gå och göra lite frukost, men vill inte väcka Skrållan nu.
Har bokat en tvättstuga senare idag så ska snörvla mig ner dit också. Känner mig inte taggad!

//Elin


PS. Och du anonyma, Jocke är inte fjortis. Det hade du vetat om du kände honom, alltså betyder du att du inte känner honom. Men å andra sidan så spelar det faktiskt ingen roll vad du tycker.

Och Sanna, du e fan den sköööönaste!!

Utrota FJORTISAR!!

För 4 år sen insåg man inte att man var en fjortis, när man kollar på bilderna får förr i tiden så ser man direkt vilken fjortis jag var. Det är rätt så pinsamt, men man tänker inte på att man var en fjortis på den tiden.

Så alla tjejer med massa idomin och mycket smink, och alla killar som har igelkotts frilla tänk att alla tycker du är en fjortis. Och 96 byxorna är så "JÄVLA" ute, tycker det är synd om er som går runt med dom, ni borde förstå bättre!!!
Ni som snackar ere världsliga problem på pendeln (gäller i och försig all komunal trafik) sluta snacka om en turk som du inte är.  Och ni blir ju fan fulla på 2.25or !! dämpa volymen på snacket och stanna inne på playahead.com så vi slipper se er.

// Jocke


Fan vad tråkigt!

Söndagarna går alltid så "jävla" segt, och man vet att det r skola nästa dag. Men man får göra det bästa av det, så vi ska dra ner och handa på mini coop, för vi har knappt mat hemma. och får kolla om det finns några tvätt tider.

Nu har ELin kommit ut ur durchen så ska vi gå ner nu.

// Jocke

Mys Kväll igår.

Igår  kom Elin hem från Riga. När hon kom hem åkte vi dirket till min pappa. Vi var bjudna på mysmiddag, vi åt potatisgrattäng med kräfftor. Efter det så kollade på singelong och åt ost med kex.

Det var väldit mysigt att vara på middag hemma hos han.

// Jocke

Stort skämt !!

haha du är rolig du !


Tipsade Aftonbladet.

När jag skulle ner till coopen för att köpa cigg, så hade det varit ett rån precis på Pressbyrån, det är fullt med poliser i hela området.  Så jag Skickade ett sms till "71000"  Och gjorde en god gärning för aftonbladet, så dom tjänar pengar på oss folk som skickar in sms tips till dom. Dom sitter bara vid sin data och får sms från folk sen skriver dom och får pengar för att skriva av smsen man skickar !!

// Jocke

En natt själv då.

Idag åkte Elin till Riga, då jag får sova själv med katten då. Men Elin kommer hem i morogn på dagen så hon är inte borta så länge.

Man får ha en mys kväll själva då. Ska kolla på idol ikväll kl 20:00

Pinsamt sverige

Igår så spelade sverige på Råsunda mot Ungen. Första halvleken spelade Ungen ut Sverige och Zlatan var lika divig som alltid. Men 2 mål fick sverige in i andra halvlekt iaf.
Men Ungen gjord mål precis i slut sekunden. Matchen slutade 2-1.

Hoppas dom är Mycket bättre i den kommande matchen.

// Jocke

Dumma jag.

Inte min morgon idag. Först tog jag lite för lång sovmorgon, sen satte jag mig på tåget, känner i fickan och märker att jag har Jockes nycklar! Så det var bara att vända. Jocke, snäll som han är skulle ha bokat tvättstuga, MEN gissa vem som åker iväg med tvättnycklarna i andra fickan? Smartasset själv! Jag förvånas fortfarande över mig själv.

Och sen, dum som jag är, tror att Jocke har något satyg i backfickan bara för att han frågade om jag skulle åka till Riga idag. "Vad ska du göra då? Ta hem folk och ha fest?" Som värsta tjurkärringen jag är!! 
Istället hade hjärtat fixat biljetter till Sverige-Ungern. Så ikväll blir det fotboll!! Börjar bli taggad, trots det usla vädret! Ska bli roligt att träffa bror igen också, som också ska på matchen.

//Elin

Tyck till!!

vem vinner i "Vem kan slå Philip och Fredrik"


Biffen eller skööngrabbarna Philip och Fredirk!?

Hemligheten avslöjdat via telefon.

idag smsa jag til Elin och frågade
 -  Åker du till Riga i morgon eller?
Elin svarade.
-  Vadåra? vad hade du planera att dra hem folk eller ?
Jag svarade.
Neej! Jag undrar om du ska med på Sverige Ungen i morogn på Råsunda, då blev hon väldigt glad.


Man kan inte hålla en hemlighet för Elin hon är så nyfiken. Om man inte säger vad det är så blir hon grinig, så man måste alltid avslöja sina hemligheter via telefon.

men morogn blir det iaf Sverige Ungen ska bli väldigt roligt att gå på den matchen.

// Jocke


Missa inte att kolla.

Kisse


Här är våran katt (Skrållan) världens sötaste katt.

// Jocke

Mummms..

Skrållan har blivit en riktig bitch, hon har blivit jätte busig. Som i morse vaknade man vi 05.00 av att hon stod och jamade.
Hon hoppade på en och började klösa en, hon var med andra ord helt vild.
Nu kokar vi potatis till henne så hon får sin natt mat.

Nu ser jag fram emot kvällsfikan, Elin har gjort smarig kaka och det blir någon film på det. 


// Jocke


Dessa rubriker..

Försöker hitta någon bra veterinär som kan vaccinera och chippa våran skatt, någon som har något bra tips så är det välkommet!

Nu öser regnet ner och det ser ut som att det blir en till myskväll med kisse och Jocke. Sna nog springa ner till ICA också, och testa deras nya filmuthyrningsfunktin. Dom hade tydligen premiär priser denna vecka då uthyrningen är ny för ICA i Kungsängen. Så man betalar bara 19 kr per film. Så det låter som att hösten blir laddad med hyrfilm.


Förändringar i livet.

Nu har vi äntligen kommit hem och Skrållan har kommit iording. Eller, vi har efter en timmes frånvaro i huset, stort sett fått möblerat om. När vi kom hem efter att vi hade handat på Coop, så hade hon haft ner ALLA saker som stod på köksbordet, så eftermiddagen har gått åt att göra huset "kattsäkert".

Annars har det väl inte hänt så mycket, förutom att jag har asont i tandköttet! Jocke tror att det är mina visdomständer som kommer nu, det kan nog stämma, bara det att alla kompisar inklusive Jocke har fått sina visdomständer för typ två år sedan. Men, bättre sent än aldrig!
Nej nu ska jag gå och tvätta håret (har färgning i), sen blir det mys och någon film. Vi får se om Jocke bloggar någonting, han har nog bosatt sig på golvet med kissen nu..


/Elin


Skrållan är rädd!

idag köpte vi en katt "skrållan" men hon är så rädd av sig, så vi får nog köpa en av hennes syskon så hon kan bli mer trygg och börja leka. Vi är fick tacksam hjälp av Sanna och Johan idag med att hämta katten och köpa saker.

Elin och jag åt nyss, hon gjorde en god kyckling mat, men snart ska vi göra någon god Lördags mat.
 
vi är hemma hos Elins mamma nu och är hundvakt, och vi håller bara på med katten och hunden är så avis.

nu ska vi leta fram skrållan för hon har gömt dig.

// Jocke


Nu är hon här, äntligen.

Nu har jag äntligen fått som jag velat, en katt! Supersöt är hon!
Sanna, Johan, Jocke och jag var i Skärgårdstad och hämtade henne. Det fanns 8 stycken kattungar men vi hade redan fastnat för henne. Skrållan ska hon heta, tror vi. Så, om ni undrar varför vi bloggar så lite så är det för att ingen längre har tid. Nu kommer det bara vara Skrållan som gäller!

Försökte att ladda upp en bild på henne men det verkar inte funka, så vi gör det senare. Men jag lovar, hon är supersöt!


Ni ser, efter mycket tjat och hundögon så går faktiskt det mesta igenom, jag fick min katt tillslut men just nu så verkar det inte vara min katt, snarare Jockes..

Snart..!

Då drar vi till Riga! Det ska bli superkul. Skönt att komma bort ett tag, även fast vi inte ska vara borta så länge.
Jag och Sanna ska börja planera packning, och idag ska vi in till Täby och leta efter en ny outfit!
Bara några dagar kvar nu..

Oj, jag glömde.

PS. Tack för att du tycker jag är en underbar person, vem du nu är!

(Se inlägget innan så förstår ni)

Vem är du, mystiska anonyma.

Under det här:
http://jockeoelin.blogg.se/2008/september/utkast-joakim-han.html
 inlägget fick Jocke en kommentar, med signaturen; You know who I am. Men sorry, han vet inte vem du där. Vill du inte säga det, så spelar det absolut ingen roll. Vore bara kul att veta vem den person är.
Det var värmade ord som nog betyder en hel del för Mr J. Och jag tycker att det är superkul att folk verkligen säger att dom bryr sig, sånt säger man alldels för lite till varandra. Så, som den anonyma personen skriver, var rädda om varandra folk. Livet är skört!


Orolig pappa!

vaknade av att pappa ringde, och kollade om vi levde. för det var några som hade blivit knivskurna vid stationen.
men det var ju inte vi som blev det. Han var ju lite orolig, men när jag svarade blev det en lättnad för honom.

sitter i soffan och kollar ut över vattnet, det värkar vara fint väder, men kallt.
håller på att klär på mig och sånt, snart ska man till skolan (Jiippi)

Men vi hörs senare, ha en trevlig morogn.

// Jocke


Elin är besatt!!

Elin har kollt på kattungar idag som hon så promt vill ha, men jag vill hällre ha en fransk bulldog. Elin kom nyss ur duschen så man får inte så mycket tid vid datan nu för hon ska fotsätta kolla på kattungar. Hon har verkligen blivit besatt i katter nu, allt hon begär är att vi ska köpa en.

Jag tänkte ta och kryppa ner i den nybäddade sängen nu och få lite skönhets sömn.

God natt!

// Jocke


Skänk skåne till Danmark!

idag har det varit ett skit väder, regnet har gjort så att jag har bivit mer förkyld.

Längtar tills i morogn för då ska vi börja planera hur vi ska bygga våra enplansvillor, vi ska tävla mot dom i skåne. Och vi ska även på ett musseúm förhoppningsvis.

// Jocke


Se eller bojkotta?

Nu börjar Jocke komma igång med bloggandet, kul att se! Hoppas att han fortsätter.
Han blev nog allt lite rörd igår när han läste inlägget om honom, han sa att han tyckte att det var fint iallafall.

Idag blir det inget stan, vilket är himla skönt! Men vi måste nog städa.. Och diska.. Och tvätta.
Eftersom vi ska vara hundvakt i helgen så vore det skönt att göra allt sånt tråkigt innan vi åker.
Ska försöka få Jocke att vilja köpa någon bra film också, eftersom vi inte kan hyra filmer då våran videobutik har slagits igen. Supertrist! Men, som tur är ska ICA i Kungsängen snart börja hyra ut filmer, så hösten blir kanske inte så mörk ändå, trots allt.

Ikväll börjar Idol. Se eller bojkotta?

Blev mycket stolt över ...

Stod och väntade på 509 djursholms bussen, skulle möta upp Elin vid danderyds sjukhus, För jag var så bestämd på att vi skulle åka till åhlens för inskaffa nya gardiner och bambi rullgardiner. Fick som jag ville, men Elin ville inte vara inne i stan så länge för hon var slut efter den tuffa jobbdagen. Jag gick runt med min 120 cm gradin och var så stolt över den.

När vi kom till Centralen var det mycket folk, fick inga sittplatsen så man fick stå upp. På pendeltåget träffade jag Kent och vi började snacka om olika polare som man hade hängt med förr i tiden, och hur dom hade förendrats på så olika sätt.


När jag kom hem så började jag direkt att sätta upp rullgardinen medans jag gjorde det så fick Elin göra maten ,  Var mycket stolt över mig själv för  att jag hade köpt den.

// Jocke  


Hur min skoldagen var ..

i morse missade jag tåget, trodde jag skulle komma jätte försent till skolan, alla pendeltågen var upp till 20 min försenade. Men som tur var kom det ett tåg, så jag blev inte sen. Jag skulle vara på PEABs huvudkontor 08:30 kom dit runt 20 över hade 10 minuter på mg att ta en kopp kaffe.

skoldagen började med svenska, vi hade det mycket rolig på svenskalektionen, fick mycket gjort och var stolt över mig sjäv, för att jag gjorde mycket bra arbete ifrån mig.

sen så hade vi engelska det var mycket skämt och flumm på den lektionen.

sist men inte minst hade vi byggteroi. Vi satt i gupper och diskuterade massa olika frågeställningar, vi jobbade på jävligt hårt. Belöningen av det fick vi sluta 30 minuter tidigaret.

// Jocke


Så, här är det nu.. Det svåraste inlägget hittills.

Joakim. Han är långt ifrån Guds bästa barn, men han har något som man imponeras över.
Folk undrar varför jag fortsätter kämpa, vad jag ser hos denna människa, när andra bara ser ett living hell. Jag kan inte rikigt svara på den frågan, det närmsta jag kan komma ett svar är att jag känner ingen annan som har så mycket att ge.

Jag tänker inte sitta och skriva om alla smaskiga detaljer. Om ni hade hoppats på det, kan ni lika gärna sluta läsa redan nu. Och jag vill inte heller att ni ska tycka alltför synd om honom, dels för att till viss del har sig själv att skylla att det har varit som det har, och dels för att han behöver ingen sympati från folk som han inte känner. Hans närastående ger honom det stöd som han behöver. Undra hur många läsare jag har tappat redan här? Inte meningen att skrämma bort er, men jag vill att ni ska veta läget.

När jag träffade Jocke för lite drygt ett år sedan förstod jag inte hur dåligt han mådde, innerst inne. För utåt sett märkte jag helt ärligt ingenting. Redan andra gången vi träffades berättade han. Om hans låtsas pappas död, självmordsförsöken och om hur skit han egentligen mådde.
Än idag har jag inte förstått rikigt varför han berättade allt det här för mig efter så kort tid. Han vet inte själv heller, men jag tror att det var hans sista chans, hans rop på hjälp.
När vi satt där, jag kommer fortfarnade ihåg orden han sa. Och alla tankar som strömmade igenom mitt huvud.
Han berättade om hur han tänkte ta sitt liv förra gången vi träffades, om alla drogproblem och om hur alla kompisar hade svikit när han behövde dem som mest. Konstigt! tänkte jag. Vad ska jag här att göra? Killen behöver rikigt hjälp. Varför berättar han det här för mig? Vad kan jag göra åt saken?

Jag åkte hem, men kunde inte släppa tankarna på honom, hur jag än försökte så kunde jag inte låta bli att bry mig om den här killen och hans trassliga liv.
Samma kväll hade vi några vänner till familjen över på middag. Carina, mammas kompis, jobbade på socialtjänsten och jag tänkte att jag kunde prata med henne om Jocke. Hon borde ändå ha lite erfarenhet av sånt här.
Mitt råd från henne var att jag skulle finnas där, lyssna om han behövde prata. Men gick det för långt skulle jag säga stopp. Att jag inte ville höra om hur han har planerat att dö, att lämna alla, att bara försvinna o.s.v.
Tiden gick om vi började umgås mer och mer. Allt gick bra och jag, så blind för problem som jag är, trodde att alla svårigheter var lösta. Att han alltid skulle vara den glada och livsglada Jocke som började visa sig lite mer.
Jag kunde inte ha mer fel.

I februari skulle jag och min familj åka till Spanien för en veckas semester. Jag och Jocke sågs som vanligt dagen innan jag skulle åka och allt var som vanligt. Vi bestämde att när jag kom hem skulle jag åka direkt hem till honom från Arlanda.

Men, en kväll när vi satt och spelade kort, familjen och jag, fick jag ett sms från Jocke. 
Där stod det att han lyssnade på min "begravningslåt", forever young. Det stod att han funderade på hur han skulle må om det hände mig något. Jag skrev att han kunde vara lugnt, att jag snart var tillbaka i Stockholm igen, och då skulle allt bli som vanligt, vi skulle hänga som vanligt en dag. Då kom det. " Jag mår skitdåligt. Jag tänker på hur jag skulle må om det hände dig något. Jag tänker på min låtsaspappa. Att jag borde ha tagit hans plats. Det hade varit mycket bättre då."  
Jag fick panik! Jag ville bara åka hem och lämna Spanien. Det var bara två dagar kvar men jag ville bara hem.
Jag bad Jocke vänta på mig, att han inte skulle göra något dumt.
Han väntade. Men så orolig som jag var dom dagarna, har jag nog aldrig varit i hela mitt liv.

När jag kom hem igen kände jag att det behövdes en ändring. Det blev inte bättre vad jag än gjorde. Vi stod still. Efter fyra månader så var han fortfarande osäker på om han ens ville leva. Någonting måste hända!
Hans "kompisar" som jag aldrig fått träffa, var dom som drog ner honom, det är jag säker på.
Jocke fick ett val; hans såkallade kompisar och drogerna, eller mig. Jag orkade inte mera. Jag hade fan gjort allt men vi hade inte kommit ett enda steg närmare målet.
Från början var det nog svårt för honom att välja. Det var ju dom har "kompisarna" som skulle backa honom vad som än hände. I hans verklighet.
Jag vet inte vad det var som fick honom att ändra sig, vad som fick honom att förstå vad hans "vänner" gick för.
Kanske var det rädslan att förlora ytterligare någon som brydde sig av hela sitt hjärta. En av anledning. arna till varför han mådde skit var att han kände sig sviken av sina rikiga vänner. Men jag förstår dom. Man orkar inte att ge och ge om man aldrig får någontng tillbaka. Och tro inte att jag är någon superstark person som har tyckt att detta har vart lätt, jag har varit så nära att ge upp hundratals gånger. Men jag stannde tillräckligt länge för att se alla dom sidor ingen annan såg. Hur denna människa hade ett så stort hjärta av guld, men som aldrig tog chansen att visa det.

Idag får han beröm. Av alla möjliga. Och jag får beröm. Folk säger att det är på grund av mig som Jocke mår bra idag. Men dom kan inte ha mer fel. Det enda jag gjorde var att så vid sidan om och låta denna människa få tid på sig, att inse att han kunde göra en skillnad. Han behövde bara få en chans att visa det enorma hjärtat han faktiskt har,
Jag har aldrig tvingat honom att sluta med drogerna, bryta med kompisarna eller ta tag i sitt liv. Jag har bara gett honom val, tips och råd. Om han hade valt "kompisarna" framför mig, hade jag inte tvingat honom att tänka om. Jag hade istället tagit mina saker ifrån lägenheten som vi bodde i då och gått vidare i mitt liv. Jag tror att tanken på att bli lämnad ensam igen blev för svår. Han behövde bara en anledning att komma ifrån sitt förflutna, att försöka lägga det bakom sig.

Jockes familj och anhöriga säger ofta att det är tack vara mig som Jocke mår bra, och jag ger dom gärna den tillfredställelsen att låta dom tro att det är min förtjänst. Det blir oftast lättast så, att sätta ett finger på vad det var som verkligen kunde rädda deras Jocke.
Men när dom säger tack, vet dom egentligen inte att det är jag som ska tacka dom, för att dom har gett mig möjligheten att tillbringa detta nu av mitt liv med vem jag anser vara en på miljonen, nämligen Joakim.


Det närmar sig.

Sitter och dricker te i dom nya kopparna som jag fick av mamma och Niclas i födelsedagspresent (jättetack för dom), och tittar på film. Känns verkligen som att det är höst ute nu. Det börjar redan bli mörkt ute och jag slår vad om att det inte är mer än 10 grader ute. Det är ioförsig lite mysigt i sig, nu kan man vara inne och bara mysa och dricka te utan att bortförklara sig! Ni ser, det finns en god tanke bakom allt.

Nu ska jag börja skriva inlägget om Jocke, så att det blir gjort. Satt och knepade ihop lite förut idag, men det blir nog en hel del ändringar.. Ja, ni få läsa själva. Om ca en halvtimme, eller vi säger en timme.

Dagens.

Det ser ut som att det blir en repris idag. Jocke var sugen på att köpa två till gardiner, så Åhléns it is.
Annars blir det nog rätt lugnt idag, måste städa och boka en tvätt. Jag fattar inte hur tvätthögen kan växa så snabbt! Det har inte ens gått en vecka sen vi tvättade senast, och tvättkorgen är redan full!

Handla måste också göras. Men det är väl kvällens projekt. Ska försöka tjata på Jocke att vi ska gå ut på en promenad också, för om man ska lita på metrologerna så ska det bli fint väder ikväll.

Och ja, inlägget om Jocke kommer också ikväll.

Uppskjutet.

Ledsen läsare, det utlovade inlägget om Jocke blir imorgon istället. Tidsoptimist som jag är trodde jag att jag skulle hinna skriva det ikväll. Men, jag lovar, det blir imorgon istället.
Idag blev det en ny klänning, ett par nya skor till Jocke och gardiner till lägenheten. Dock var dom lite för långa men vi får sy upp dom, så blir dom perfekta! Supersnygga!

Nu är det dags att gå och sova. Måndagar är inte riktigt min dag. Godnatt!


Missa inte..

..kvällens inlägg!
Jag tänkte skriva lite om hur stolt jag är över Jocke. vad han har gått igenom, hur mycket han har vuxit som människa och hur mycket han betyder för mig.
Jag spånar lite, så det blir inlägg efter stan. Missa inte! Jag lovar, ni kommer bli berörda av denna kille. Mitt hjärta.

Ännu mera shopping..

Snart ska jag åka och möta Jocke för en sväng i stan. Han blev väl för less på att jag shoppade, så nu sa han ifrån och ville ha ett par skor. Och vem vore jag att neka honom det? Så självklart ska han ha nya skor! Vi behöver väl inte nämna att jag ska köpa en klänning? Nej, det håller vi för oss själva.

Helt sjukt att det är första september redan. Det känns som att vi planerade semestern för inte alls länge sen! Nu kan bara hösten gå lika fort så är det ju snart jul! Och vem vill inte ha jul?!

Appropå klänning, jag ska inte köpa den för skojs skull, nej jobbet ska på konferans i Riga nästa vecka så jag måste ha någonting nytt att sätta på mig. Så nästa tor-lör kommer ni få tjata på Jocke om ni vill ha någon uppdatering. Jag ska nog försöka tjata lite jag också. Det är ju bara jag som skriver i den här bloggen känns det som, vilket är lite trist eftersom vi har den tillsammans.

Hur var det nu?

Ledsen för dålig uppdatering men tiden har inte räckt till riktigt.
Helgen var supermys, fredagen var lugn hemma hos min stora, mysiga, underbara familj.
Lördagen började med ett besök på Skopunkten, vidare in till TäbyC, fanns inget roligt där, så vi åkte vidare till Vällingby innan Erica spelade sin fotbollsmatch i Viksjö. Och kom ihåg att alla dessa centrum besök gjordes på mindre än enoch en halv timme. Speed shopping kan kanske vara min grej ändå.

Vidare hemmåt efter matchen, folket kom och kräftorna började ta slut. Kvällen var supertrevlig och tog slut alldeles för fort. Igår var det helt klart en soffliggardag. Niclas skulle skjutsa hem oss, men vi tog en tripp till Jockes pappa som slutade med fika. Väl hemma igen så slängde vi oss i soffan för att titta på en film. Eller rättare sagt en halv film. Vi var rätt trötta..

Now, back to work.

RSS 2.0